banner
Print This Page

National Contact Points (NCPs) in België

België, een federaal land, heeft 5 verschillende NCP structuren met elk zijn eigen NCP coördinator en NCP website:

Federale Overheid

De federale NCPs, EUROFED, zijn ondergebracht bij Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo). Hun doelgroep zijn de federale onderzoeksinstituten en alle andere federale actoren.

NCP coördinator: Pascale VAN DINTER
Website: EUROFED

Vlaanderen

De Vlaamse NCPs zijn ondergebracht bij Vlaio (Agentschap Innoveren en Ondernemen) en bij het FWO (Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen). Hun doelgroep zijn alle organisaties in de regio Vlaanderen of in de competenties van de Vlaamse Gemeenschap (bijvoorbeeld universiteiten, hoge scholen).

NCP coördinator: Ann Van Hauwaert
Website: NCP FLANDERS

Franstalige Gemeenschap

De NCP-FNRS zijn ondergebracht bij het "Fonds de la Recherche Scientifique"(F.R.S.-FNRS). Hun doelgroep zijn alle hoger onderwijs organisaties (bijvoorbeeld universiteiten, hoge scholen) in de Franstalige Gemeenschap.

NCP coördinator: Natacha WITTORSKI
Website: NCP-FNRS

Brussel

NCP Brussels is ondergebracht bij impulse.brussels. Hun doelgroep zijn alle organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met focus op KMO's, industrieel leiderschap en sociale uitdagingen.

NCP coördinator: Ji-Hyeon Kim Vanguers
Website: NCP Brussels

Waalse Regio

NCP-Wallonie is ondergebracht bij UWE (Union Wallonne des Entreprises). Hun doelgroep zijn alle organisaties in de Waalse Regio geïnteresseerd inindustrieel leiderschap en sociale uitdagingen.

NCP coördinator: Pierre FIASSE
Website: NCP-Wallonie